top of page

Biography

1979: Peter Bootsman (ex-Home Flight Selection, Doggersbank, Harley Jay en Wild Romance), Harry de Winter (ex-Roxette en Purcus Education) en Henk Torpedo (ex-Upsidedown) zijn toe aan een nieuwe muzikaal avontuur en richten New Adventures op. Het trio doet in de nazomer zijn eerste optredens in Oost-Groningen en wordt (met dank aan de tijdgeest en de bandnaam) aanvankelijk in de new wave-hoek geplaatst. De bluesrock van New Adventures doet het goed bij live optredens en de band heeft al gauw een goede reputatie. Bootsman en zijn companen touren in het voorprogramma van The Golden Earring, krijgen een deal met Polydor en gaan in december '79 met George Kooymans de studio in voor de opnamen van hun eerste eerste album.

 

1980: In februari verschijnt de eerste volledige plaat van New Adventures. Eerder werden wat singles uitgebracht waarvan de Chuck Berry-hit Come On het meest succesvol is. De groep krijgt van Stichting Conamus de Zilveren Harp uitgereikt.

 

1981 De band staat op 8 juni op Pinkpop tussen groepen als U2, Ian Dury & The Blockheads, Madness en UB40. Daarna wordt, wederom onder leiding van Earring-gitarist George Kooymans, Wild Cat's Moaning opgenomen.

 

1982 Op het door New Adventures zelf geproduceerde album Point Blank wordt de lijn van de twee voorgaande albums doorgezet. Nadat de plaat is uitgekomen vertrekt drummer Henk Torpedo. Hij wordt vervangen door Peter Walrecht.

 

1983 - 1985 In een vernieuwde samenstelling neemt de band Radiator op. De elpee laat een meer op de powerpop gerichte muzikale aanpak horen, maar het is duidelijk dat New Adventures op zijn laatste benen loopt. In

 

1985 doet men in de oude bezetting een aantal afscheidsconcerten.

 

1986: Opnamen van de laatste optredens in Groningen en Veendam verschijnen middels Live's A Mess. En hoewel New Adventures eigenlijk opgeheven is, speelt het trio in de oude bezetting verder. Deze opleving is echter van korte duur, waarna Bootsman en De Winter de formatie New Legend formeren.  

 

1990 - 1991: In 1990 wordt New Legend een feit. De Nederlands/Duitse band bestaat uit Bootsman (zang, gitaar), De Winter (bas), Carl Carlton (zang, gitaar), Pascal Kravetz (toetsen) en Bertram Engel (drums). Aan het begin van de jaren negentig verschijnen twee albums van de rockband. Daarna verdwijnt New Legend van het toneel.

 

1994 - 1999 Nadat New Legend is opgeheven richten Bootsman, De Winter en Torpedo New Adventures weer op. Vanaf halverwege de jaren negentig staat de formatie weer op het podium. In 1998 verschijnt na twaalf jaar een album. Het is de eerste cd van de band, daar het eerdere werk uitsluitend op vinyl verscheen. Naast nieuw werk staan daar ook oude Adventures-hits op, zoals Come On en Back To The Pit. De plannen om in 1999 een opvolger op te nemen zijn voorbarig. De band wordt voortijdig opgeheven.

 

2002 - Untill the End of Time. New Adventures pikt opnieuw de draad op en treden tot op de dag van vandaag nog steeds op. 

bottom of page